Laxfilé med couscous och krämig ädelostsås

Den här krämiga ädelostsåsen med chili är toooo die for

 
Du behöver
4 portioner

800 g färsk laxfilé
Örtsalt
Svartpepparmix

1 chili
2 dl creme fraiche
40 g ädelost
2 tsk koncentrerad fiskfond
2 msk vatten
2 vitlöksklyftor
Färsk oregano

Couscous

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med örtsalt och svartpeppar.
Stek laxfiléerna i ugnen i ca. 25 minuter.

Koka couscous.

Rosta hackad chilifrukt i en torr, het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar något.
Blanda samman chili, creme fraiche, ädelost, fiskfond och vatten. Mixa till en slät sås.
Pressa ner vitlöksklyftorna. Värm såsen i en kastrull och tillsätt färsk oregano.
0 kommentarer