Laxfilé med couscous och krämig ädelostsås
Den här krämiga ädelostsåsen med chili är toooo die for♥
Du behöver
4 portioner
800 g färsk laxfilé
Örtsalt
Svartpepparmix
1 chili
2 dl creme fraiche
40 g ädelost
2 tsk koncentrerad fiskfond
2 msk vatten
2 vitlöksklyftor
Färsk oregano
Couscous
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med örtsalt och svartpeppar.
Stek laxfiléerna i ugnen i ca. 25 minuter.
Koka couscous.
Rosta hackad chilifrukt i en torr, het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar något.
Blanda samman chili, creme fraiche, ädelost, fiskfond och vatten. Mixa till en slät sås.
Pressa ner vitlöksklyftorna. Värm såsen i en kastrull och tillsätt färsk oregano.
4 portioner
800 g färsk laxfilé
Örtsalt
Svartpepparmix
1 chili
2 dl creme fraiche
40 g ädelost
2 tsk koncentrerad fiskfond
2 msk vatten
2 vitlöksklyftor
Färsk oregano
Couscous
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, krydda med örtsalt och svartpeppar.
Stek laxfiléerna i ugnen i ca. 25 minuter.
Koka couscous.
Rosta hackad chilifrukt i en torr, het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar något.
Blanda samman chili, creme fraiche, ädelost, fiskfond och vatten. Mixa till en slät sås.
Pressa ner vitlöksklyftorna. Värm såsen i en kastrull och tillsätt färsk oregano.