Filodegspaj med kyckling och soltorkade tomater


Du behöver
4-6 portioner

1 förp. filodeg
50 g smält smör
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1 burk soltorkade tomater, strimlade
1 "bukett" broccoli
1 dl créme fraiche tomat & basilika
1 pkt fetaost
1 burk kalamon oliver
Färsk timjan
Örtsalt och peppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ett ark filodeg i taget i en ugnsform, pensla smält smör mellan varje ark.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn i olivolja med pressad vitlök, färsk timjan, örtsalt och peppar.

Ta upp de soltorkade tomaterna, bryt broccolin i mindre bitar och blanda med kycklingen.
Tillsätt créme fraiche och smulad fetaost.

Fyll filodegen med kycklingröran.
Klipp av lite av filodegen runt om. Vik sedan in kanterna på filodegen.
Toppa med fetaost och oliver. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Garnera med parmaskinka och ringla över olivolja.
0 kommentarer