Passionsmoussetårta med färska bär

 
Du behöver
12-14 bitar

Chokladbotten
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör såhär
Smält smöret. Vispa socker och smör. Rör ner äggen.
Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda chokladkakan i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.

Passionsfruktsmousse
2 dl passionfruktsjuice (köpt)
8 passionsfrukter
1 dl socker
4 dl vispgrädde
6 gelatinblad

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Gröp ur passionsfrukterna och sila av så att du bara får saften.
Sjud passionssaft tillsammans med passionsjuice och socker.
Rör ner gelatinblad och låt dem smälta. Låt svalna.
Vispa grädde och vänd ner juiceblandningen.
Häll smeten på chokladkakan och låt stelna i kylen.

Passionsspegel
5 passionsfrukter
2 dl passionsjuice (köpt)
3 gelatinblad

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Sjud passionsjuice tillsammans med gelatinblad tills dem smälter.
Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner i juicen. Låt svalna något.
Häll passionsjuicen över passionsmoussen. Låt stelna i kylen.

Garnera tårtan med färska bär.
4 kommentarer
ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :D

Sanna

MEN GUD så god den där ser ut att vara :D


Svar: Den blev galet god, du måste baka den :)
Matilda

Helen

åhh vad fin!! den ska jag prova:)

Anonym

SER JÄTTEGOTT UT ! FINA BILDER DU HAR OCKSÅ

Svar: Tack snälla
Matilda