Laxspett med mangosallad
Du behöver
4 portioner
4 portioner
1 mango
1/2 gurka
2 chilifrukter
1/2 liten purjolök
1 lime
4 laxfiléer
8 träspett
Olivolja
Örtsalt
Svartpeppar
1 dl sweet chilisås
4 portioner ris
Salladsblad
Färsk timjan
Caschewnötter
Gör såhär
Skala och skär mangon i något mindre bitar. Skär också gurkan i bitar.
Finhacka chilin. Strimla purjolöken.
Blanda mango, gurka, chili och purjolök. Smaksätt med pressad limesaft.
Skär laxfiléerna i lagom stora bitar.
Trä upp dem på spetten. Krydda med örtsalt och peppar.
Stek spetten i ugnen, 200 grader i 20 minuter.
Lägg spetten på ett fat och pensla med sweet chili.
Servera spetten i salladsblad med ris, mangosallad, timjan och hackade caschewnötter.
1/2 gurka
2 chilifrukter
1/2 liten purjolök
1 lime
4 laxfiléer
8 träspett
Olivolja
Örtsalt
Svartpeppar
1 dl sweet chilisås
4 portioner ris
Salladsblad
Färsk timjan
Caschewnötter
Gör såhär
Skala och skär mangon i något mindre bitar. Skär också gurkan i bitar.
Finhacka chilin. Strimla purjolöken.
Blanda mango, gurka, chili och purjolök. Smaksätt med pressad limesaft.
Skär laxfiléerna i lagom stora bitar.
Trä upp dem på spetten. Krydda med örtsalt och peppar.
Stek spetten i ugnen, 200 grader i 20 minuter.
Lägg spetten på ett fat och pensla med sweet chili.
Servera spetten i salladsblad med ris, mangosallad, timjan och hackade caschewnötter.