Morots- och zucchinipasta med apelsin- och basilikamarinad

 
Du behöver
4 personer

1 apelsin, rivet skal + 1 dl pressad apelsinsaft
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 kruka färsk basilika
2 msk soltorkad tomatcréme
4 msk olivolja
250 g morotspasta
250 g zucchinipasta
Salt och peppar

Till servering
Parmesanost

Gör såhär
Skölj apelsinen, riv apelsinskalet och pressa ur saften.
Pressa vitlöksklyftan.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Hacka basilikan grovt.
Blanda apelsinskal, apelsinsaft, vitlök, solroskärnor, basilika, tomatcréme och olivolja.
Vänd ner morotspastan och zucchinipastan i marinaden, smaka av med salt och peppar.
Låt grönsakspastan ligga i marinaden i 15-20 minuter. Vänd runt då och då.
Servera med riven parmesanost.
4 kommentarer
Oslofru

Och jag som var så stolt över min baconsallad :P hihi. Din såg mycket godare ut :)

Svar: Baconsallad låter ju himla gott :):)
Matilda

Johanna

Det där ser otroligt gott ut!

Marike Ahlgren

Men ååh så gott! Tack för tipset :)

Svar: Varsågod :)
Matilda

Melissa Zaade

Har du något veganskt?

Svar: lite värre med det tyvärr..
Matilda