Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd


Du behöver
4 personer

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk pastasås tomat och basilika (690g)
8 dl grönsaksbuljong (vatten och fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
150 g spagetti
Örtsalt och peppar
Torkad basilika

Vitlöksbröd
4 brödskivor
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk torkad basilika
1 boll mozzarella


Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull.
Tillsätt pastasås, buljong och grädde, låt koka några minuter.
Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka klart.
Smaka av med örtsalt och peppar. Krydda med torkad basilika.

Blanda pressad vitlök, olivolja och torkad basilika.
Pensla brödskivorna med vitlöksblandningen.
Skär mozzarella i skivor och lägg på brödskivorna.
Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.

Servera soppan med vitlöksbrödet.
1 kommentar
ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :D