Ryggbiff med smak av vitlök och chili


Du behöver
4 portioner

400 g ryggbiff
1 röd chili, finhackad
1 pressad vitlök
Olivolja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar

16 potatisar
Olivolja
Flingsalt
Färsk timjan

Rydbergs bearnaisesås
Sallad

Gör såhär
Låt ryggbiffen vara rumstempererad.
Skär köttet i skivor, 2 cm tjocka.
Torka av ytan.
Krydda med flingsalt och svartpeppar.
Låt köttet ligga 10-15 minuter.

Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör.
Stek ryggbiffen 2 minuter på varje sida (rosarött kött).
Låt köttet vila i några minuter efter stekning.

Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad.
1 kommentar
Marie

Alltså vilken superblogg!! Du spottar ut recept som är super!

Svar: Vad glad jag blir :) Tack snälla!
Matilda