Brytbröd

Det här goda brödet, en klick smör och en skiva stark ost!


Du behöver
30 st

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1/2 msk socker
2 msk olivolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

1 ägg
Sesamfrön
Vallmofrön
Flingsalt

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

Rulla ut degen till en längd. Dela i tre delar och skär varje del i 10 bitar.
Rulla dem till bollar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i 60 minuter. De ska jäsa ihop med varandra.
Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt.
Grädda bröden längst ner i ugnen i 12 minuter.

0 kommentarer