Italienskt tortanobröd


 
Du behöver
(10-12 bitar)

25 g jäst
4 dl mjölk
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
5-6 dl vetemjöl

Fyllning
200 g seranoskinka
Ca. 75 g marinerade, soltorkade tomater
Oregano, torkad & färsk
200 g mozzarella

Gör såhär
Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
Tillsätt olivolja, honung, salt, durumvetemjöl och därefter vetemjöl, lite i taget.
Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 45 min.

Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord.
Lägg på seranoskinka, soltorkade tomater, torkad och färsk oregano och smula över mozzarella.
Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Forma rullen till en krans.
Fäst ihop ändarna snyggt och noga.
Låt brödet jäsa under bakduk i ca. 30 min. på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader.

Sätt in brödet mitt i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader.
Grädda brödet i 20-28 min. Låt det svalna på ett galler.
0 kommentarer