Första advent imorgon, adventsstjärnorna lyser och adventsfikat är bakat.
Jag längtar efter en mysig morgon med första ljuset tänt, en kopp kaffe och en nybakad lussebulle♥



Du behöver
20-25 bullar

150
 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 17-18 dl vetemjöl
Russin
1 ägg
Pärlsocker

Gör såhär
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en stor bunke. Häll i lite av mjölkblandningen och blanda tills jästen löst sig.
Blanda i resten av vätskan och tillsätt sedan gräddfil, saffran, socker och salt.
Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 60 min.

Knåda degen några minuter på mjölat bakbord.
Baka ut till lussebullar, tryck i russin och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda i 225 grader i ca 8 min.