Brytbröd med parmesanost

Du behöver
25 g jäst
2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
2 dl parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl special
Pensling
Ägg
Vallmofrö
Gör såhär
Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke.
Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet.
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg.
Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.
Rulla ut degen till en längd och skär i 12 lika stora bitar (för 12 bitar).
Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200° C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.
25 g jäst
2 dl mjölk
1/2 dl olivolja
2 dl parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl special
Pensling
Ägg
Vallmofrö
Gör såhär
Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke.
Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet.
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg.
Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.
Rulla ut degen till en längd och skär i 12 lika stora bitar (för 12 bitar).
Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200° C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.