Morots- och zucchinipasta med apelsin- och basilikamarinad

 
Du behöver
4 personer

1 apelsin, rivet skal + 1 dl pressad apelsinsaft
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 kruka färsk basilika
2 msk soltorkad tomatcréme
4 msk olivolja
250 g morotspasta
250 g zucchinipasta
Salt och peppar

Till servering
Parmesanost

Gör såhär
Skölj apelsinen, riv apelsinskalet och pressa ur saften.
Pressa vitlöksklyftan.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Hacka basilikan grovt.
Blanda apelsinskal, apelsinsaft, vitlök, solroskärnor, basilika, tomatcréme och olivolja.
Vänd ner morotspastan och zucchinipastan i marinaden, smaka av med salt och peppar.
Låt grönsakspastan ligga i marinaden i 15-20 minuter. Vänd runt då och då.
Servera med riven parmesanost.
4 kommentarer