Smörgåsbakelse med skinka och ägg
Fira lite extra i helgen med en god smörgåsbakelse.

Du behöver (2 smörgåsbakelser)
6 polarbröd
Grundröra
2,5 dl vispgrädde
1/2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
Örtsalt och peppar
Fyllning 1
1 paket rökt skinka
En bit finhackad purjolök
Fyllning 2
2 kokta ägg
Gör såhär
Vispa grädden, inte för hårt. Blanda ner majonäs och créme fraiche.
Smaka av med örtsalt och peppar. Dela upp den i tre skålar.
En skål med grundröra och hackat ägg.
En skål med skivad skinka och finhackad purjolök.
En skål med bara grundröra.
Lägg två brödskivor på två tallrikar. Fördela fyllning 1 över båda brödskivorna.
Lägg på en ny brödskiva och fördela fyllning 2. Avsluta med en sista brödskiva.
Täck smörgåsbakelsen med grundröra. Låt stå kallt tills det är dags för garnering.
Garnerna smörgåsbakelsens kanter med skinka.
Toppa med gurka, ost, tomat, jordgubbar och färsk timjan.
Hej Matilda! Vilket jättefint recept, är det okej om vi delar det på våran Facebook sida? Hälsningar Elin, Polarbröd