Kycklingpaj med grillad kyckling

Du behöver
4-6 portioner
Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk créme fraiche
1 krm salt
Fyllning
1 grillad kyckling
1 pkt fetaost
1 dl kärnfria kalamataoliver
8 körsbärstomater
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
Örtsalt & peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg.
Tryck ut den i en stor pajform, ca 26 cm i diameter.
Ställ den kallt ca 15 minuter. Förgrädda i 4 -5 minuter.
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Fyll pajskalet med kycklingkött, smulad fetaost, oliver och delade körsbärstomater.
Vispa ihop ägg och créme fraiche, tillsätt en halv kruka hackad basilika, örtsalt och peppar.
Häll äggstanningen över pajen. Grädda i 35-40 minuter på 200 grader.
4-6 portioner
Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk créme fraiche
1 krm salt
Fyllning
1 grillad kyckling
1 pkt fetaost
1 dl kärnfria kalamataoliver
8 körsbärstomater
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
Örtsalt & peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg.
Tryck ut den i en stor pajform, ca 26 cm i diameter.
Ställ den kallt ca 15 minuter. Förgrädda i 4 -5 minuter.
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Fyll pajskalet med kycklingkött, smulad fetaost, oliver och delade körsbärstomater.
Vispa ihop ägg och créme fraiche, tillsätt en halv kruka hackad basilika, örtsalt och peppar.
Häll äggstanningen över pajen. Grädda i 35-40 minuter på 200 grader.