Parmalindad fläskfilé med riven parmesan, balsamico och rostad potatis

Fläskfilé rullad i riven parmesan som lindas in i parmaskinka.
Serveras med rostad potatis, balsamico och färsk persilja

Du behöver
4 portioner

1 fläskfilé
Santa maria lime peppar
1 dl finriven parmesan
6 skivor parmaskinka
Olivolja+smör

800 g fast potatis
Olivolja
Salt
Lime peppar

Balsamico
Färsk persilja

Gör såhär
Dela potatisarna och blanda med olivolja, salt och lime peppar.
Lägg på en plåt och rosta i ugnen på 220 grader 25-30 minuter.

Putsa fläskfilén. Krydda med lime peppar.
Rulla fläskfilén i riven parmesanost och linda in den i parmaskinka.
Stek i lite olivolja och smör. Bryn runt om tills den fått fin färg.
Stek klart i ugnen på 120 grader till 62 grader innertemperatur.
Låt köttet vila 5 minuter innan den skärs upp.

Servera med rostad potatis, balsamico och färsk persilja.
Det är också gott att ha en klick bearnaisesås till.

2 kommentarer
Beatrice Jakobsson - Fotograf

Mums vad gott! :)