Du behöver
20 färskpotatis
2 msk olivolja
2 msk flingsalt

Gör såhär
Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
Trä potatisarna på grillspett och pensla med olja.
Grilla dem ca 10 minuter tills de är varma och har fått fin färg.
Strö över flingsalt.

Du behöver
4-6 personer

Pajskal
150 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
2 msk vatten

Fyllning
2 l färska kantareller
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
150 g riven västerbottenost

Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk peppar
1 tsk salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajskal: Skär smöret i bitar. Blanda det med mjöl och salt till en smulig massa för hand.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Ansa och skär svampen i grova bitar. Låt den "svettas" i en varm stekpanna.
Skala och finhacka löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret.
Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska kokat bort.
Krydda med salt. Fyll pajskalet med svampfräset och riven västerbottenost.

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.