Du behöver
1 fpk zeta fetaost
1 kruka färsk basilika
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl grekisk yoghurt
Salt
Peppar

Gör såhär
Smula ner fetaosten i en skål tillsammans med basilika, vitlök och olivolja.
Mixa till en röra och blanda ner grekisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Magiskt god sås. Perfekt till grillbuffén i sommar


Du behöver

6 dl lätt créme fraiche
3 lime, rivet skal
2 tsk sambal oelek
Salt
Peppar

Gör såhär
Blanda ihop créme fraiche, rivet limeskal, sambal oelek.
Smaka av med salt och peppar.


 
Du behöver
12-14 bitar

Chokladbotten
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör såhär
Smält smöret. Vispa socker och smör. Rör ner äggen.
Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda chokladkakan i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.

Passionsfruktsmousse
2 dl passionfruktsjuice (köpt)
8 passionsfrukter
1 dl socker
4 dl vispgrädde
6 gelatinblad

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Gröp ur passionsfrukterna och sila av så att du bara får saften.
Sjud passionssaft tillsammans med passionsjuice och socker.
Rör ner gelatinblad och låt dem smälta. Låt svalna.
Vispa grädde och vänd ner juiceblandningen.
Häll smeten på chokladkakan och låt stelna i kylen.

Passionsspegel
5 passionsfrukter
2 dl passionsjuice (köpt)
3 gelatinblad

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Sjud passionsjuice tillsammans med gelatinblad tills dem smälter.
Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner i juicen. Låt svalna något.
Häll passionsjuicen över passionsmoussen. Låt stelna i kylen.

Garnera tårtan med färska bär.