En solklar favorit

 
Du behöver
4 personer

2 dl glutenfri mjölmix
2 msk socker
1 påse hackad mandel
100 g smör

2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde

Hallon
Blåbär
Choklad karl fazer
Mynta

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, socker, hackad mandel och smör till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

Vispa lemon curd och vispgrädde till en fluffig kräm.
Bred ut citronkrämen i pajskalet.
Toppa med färska bär och riven choklad.

Du behöver
4 portioner spaghetti
1 burk grön pesto
10 körsbärstomater 
1 burk svarta oliver
1 påse pinjenötter
Flingsalt
Svartpeppar
Riven parmesan

Gör såhär
Koka pastan. Rosta pinjenötterna.
Blanda pastan med pesto, körsbärstomater, oliver och pinjenötter.
Strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med riven parmesan.

Du behöver
250 g digestivekex
100 g smält smör

2 rullar center + 1 till garnering
5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 msk florsocker
Kolasås
Färska jordgubbar

Gör såhär
Smula sönder digestivekexen och blanda med smöret.
Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant.
Dela chokladen på mitten.

Vispa grädden, inte för hårt och blanda med philadelphiaost och florsocker.
Rör ner chokladen. Bred ut fyllningen på digestivebottnen. Ringla ett mönster av kolasås.
Ställ din cheesecake i frysen några timmar. Ta fram en stund innan servering.
Garnera med färska jordgubbar och center.