; matildalagar.blogg.se -

Citronpaj med färska bär och riven choklad

jun 28, 2015 / 1 kommentarer
En solklar favorit

 
Du behöver
4 personer

2 dl glutenfri mjölmix
2 msk socker
1 påse hackad mandel
100 g smör

2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde

Hallon
Blåbär
Choklad karl fazer
Mynta

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, socker, hackad mandel och smör till en pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

Vispa lemon curd och vispgrädde till en fluffig kräm.
Bred ut citronkrämen i pajskalet.
Toppa med färska bär och riven choklad.
Läs mer

Pestopasta med oliver och tomat

jun 23, 2015 / 2 kommentarer

Du behöver
4 portioner spaghetti
1 burk grön pesto
10 körsbärstomater 
1 burk svarta oliver
1 påse pinjenötter
Flingsalt
Svartpeppar
Riven parmesan

Gör såhär
Koka pastan. Rosta pinjenötterna.
Blanda pastan med pesto, körsbärstomater, oliver och pinjenötter.
Strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med riven parmesan.
Läs mer

Cheesecake med center och färska jordgubbar

jun 21, 2015 / 2 kommentarer

Du behöver
250 g digestivekex
100 g smält smör

2 rullar center + 1 till garnering
5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 msk florsocker
Kolasås
Färska jordgubbar

Gör såhär
Smula sönder digestivekexen och blanda med smöret.
Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant.
Dela chokladen på mitten.

Vispa grädden, inte för hårt och blanda med philadelphiaost och florsocker.
Rör ner chokladen. Bred ut fyllningen på digestivebottnen. Ringla ett mönster av kolasås.
Ställ din cheesecake i frysen några timmar. Ta fram en stund innan servering.
Garnera med färska jordgubbar och center.
Läs mer

Brytbröd

jun 20, 2015 / 0 kommentarer
Det här goda brödet, en klick smör och en skiva stark ost!


Du behöver
30 st

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1/2 msk socker
2 msk olivolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

1 ägg
Sesamfrön
Vallmofrön
Flingsalt

Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

Rulla ut degen till en längd. Dela i tre delar och skär varje del i 10 bitar.
Rulla dem till bollar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i 60 minuter. De ska jäsa ihop med varandra.
Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt.
Grädda bröden längst ner i ugnen i 12 minuter.

Läs mer

Couscoussallad med soltorkade tomater

jun 20, 2015 / 2 kommentarer

Du behöver
4 portioner

4 portioner couscous
1 vitlöksklyfta, pressad
Olivolja
Örtsalt

1 påse ruccola
1 burk soltorkade tomater
1 burk oliver mix

Gör såhär
Fräs vitlöken i olivolja. Tillsätt vatten och låt koka upp.
Ta kastrullen från spisen och häll i couscous, på med lock och låt stå i 5 minuter.

Skölj salladen.
Blanda couscousen med ruccola, soltorkade tomater och oliver.
Krydda med örtsalt.
Läs mer