Du behöver
4 portioner

200 g halloumiost
1 krispsallad
1 röd lök
1 tomat
2 dl tzatziki
1/2 röd paprika
Ruccola

Gör såhär
Skiva halloumiosten. Pensla på olivolja.
Stek halloumin några minuter på varje sida tills den fått fin färg.

Skölj salladen och skiva röd lök, tomat och paprika.
Sallad, lök, tomat, tzatziki, halloumi, paprika och ruccola.
Halloumiburgare klar, ät och njut.

26 september 2015

Bounty kladdkaka

Allmänt Kladdkaka

Bästa kladdkakan på länge


Du behöver
10-12 bitar

3 ägg
3,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl glutenfritt vetemjöl
175 g smör
 
1 påse kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
200 gram choklad
1/2 dl vispgrädde

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och smör.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
 
Blanda kokos och kondenserad mjölk till en smet.
Ta ut kladdkakan ur ugnen och låt den svalna något.
Bred på kokossmeten över kakan.
Smält vispgrädde och choklad i vattenbad och bred över kakan.
Låt kakan stå i kylen 1-2 timmar innan servering.
 

24 september 2015

Räkmacka

Allmänt

Klassisk räkmacka med ägg och majonäs


Du behöver
4 portioner

1 kg färska räkor
4 skivor bröd
Smör
1 krispsallad
4 kokta ägg
2 dl majonäs
1 kruka dill
1 citron

Gör såhär
Skala räkorna.
Bred smör på brödskivorna.
Lägg salladsblad på bröden.
Skala, skiva och lägg ett ägg på varje brödskiva.
Fördela majonäs över äggen och salladen.
Toppa med räkorna. Garnera med dill och citronklyfta.