; matildalagar.blogg.se -

Halloumiburgare med tzatziki

sep 27, 2015 / 2 kommentarer
 
Du behöver
4 portioner

200 g halloumiost
1 krispsallad
1 röd lök
1 tomat
2 dl tzatziki
1/2 röd paprika
Ruccola

Gör såhär
Skiva halloumiosten. Pensla på olivolja.
Stek halloumin några minuter på varje sida tills den fått fin färg.

Skölj salladen och skiva röd lök, tomat och paprika.
Sallad, lök, tomat, tzatziki, halloumi, paprika och ruccola.
Halloumiburgare klar, ät och njut.
Läs mer

Bounty kladdkaka

sep 26, 2015 / 6 kommentarer
Bästa kladdkakan på länge


Du behöver
10-12 bitar

3 ägg
3,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl glutenfritt vetemjöl
175 g smör
 
1 påse kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
200 gram choklad
1/2 dl vispgrädde

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och smör.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
 
Blanda kokos och kondenserad mjölk till en smet.
Ta ut kladdkakan ur ugnen och låt den svalna något.
Bred på kokossmeten över kakan.
Smält vispgrädde och choklad i vattenbad och bred över kakan.
Låt kakan stå i kylen 1-2 timmar innan servering.
 
Läs mer

Räkmacka

sep 24, 2015 / 1 kommentarer
Klassisk räkmacka med ägg och majonäs


Du behöver
4 portioner

1 kg färska räkor
4 skivor bröd
Smör
1 krispsallad
4 kokta ägg
2 dl majonäs
1 kruka dill
1 citron

Gör såhär
Skala räkorna.
Bred smör på brödskivorna.
Lägg salladsblad på bröden.
Skala, skiva och lägg ett ägg på varje brödskiva.
Fördela majonäs över äggen och salladen.
Toppa med räkorna. Garnera med dill och citronklyfta.
Läs mer

Kräftkalas

sep 16, 2015 / 0 kommentarer
Små röda godingar


Du behöver
4 portioner

40 kräftor
Vatten
Mörk pilsner
2 sockerbitar
Grovsalt
Dillkronor

Gör såhär
Fyll en stor kastrull med vatten.
Tillsätt öl, socker, salt och dillkronor.
Smaka av vattnet. Låt koka upp.
Lägg ner kräftorna och låt koka i 6-7 minuter.
Läs mer

Plättar med färska bär

sep 6, 2015 / 0 kommentarer

Du behöver
4 portioner

2 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 tsk salt
smör till stekning

Gör såhär
Rör ihop ägg och mjöl.
Tillsätt lite mjölk i taget.
Blanda ner salt och låt smeten stå 1 timme.

Hetta upp en stekpanna/plättjärn.
Stek små pannkakor/plättar i smör tills de fått gyllenbrun färg.

Servera med vispad grädde, sylt och färska bär.

Läs mer