För alla kaffeälskare


Du behöver
4 portioner

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
3 msk socker
1 vaniljstång

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 koppar cappuccino
3 msk socker
1 vaniljstång

Färska blåbär
Kokosflingor

Gör såhär
Tillaga först vaniljpannacottan.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp vispgrädde, socker, vaniljfrön + vaniljstång.
Ta upp vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen.
Häll upp i glas och ställ in i kylskåp 2-3 timmar.

Tillaga cappuccinopannacottan på samma sätt.

Garnera med kokosflingor och färska blåbär.

24 juli 2015

Tacogratäng

Allmänt Taco

 
Du behöver
6 portioner

800 g blandfärs
Olivolja
2 påsar tacokrydda
1/2 dl vatten
1 rödlök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 burkar majskorn
1 röd chili
5 dl créme fraiche
400 g philadelphiaost
3 dl riven ost
1 kruka färsk timjan
Tacochips

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen i olivolja. Tillsätt tacokrydda och vatten.
Låt puttra några minuter. Lägg färsen i en ugnsfast form.

Finhacka lök, paprika och chili.
Lägg majs, lök, paprika och färsk timjan över färsen.

Blanda ihop créme fraiche och philadelphiaost.
Bred krämen över färs och grönsaker.
Strö över riven ost och toppa med lite grönsaker och finhackad chili.
Servera med tacochips och sallad.