En klassisk ceasarsallad smakar alltid bra


Du behöver
4 portioner

4 kycklingfiléer
Örtsalt
Krydda thai mix
2 påsar salladsmix
1 orange paprika
Olivolja
Salladskrydda
8 st zeta bruschetta vitlök och persilja
Lallersteds ceasardressing
2 dl färska blåbär

Gör såhär
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Stek i olivolja, krydda med örtsalt och thai mix.

Skölj salladen och fördela upp på tallrikar.
Ringla över olivolja och krydda med salladskrydda.
Toppa med skivad paprika, kyckling, bruschetta, ceasardressing och blåbär.
Bakad potatis med god fyllning, en solklar favorit


Du behöver
4 portioner

4 bakpotatisar
Pesto och fetaoströra -> http://matildalagar.blogg.se/2016/april/pesto-och-fetaostrora.html
1 pkt bacon

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj, borsta och torka potatisarna.
Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål.
Baka dem mitt i ugnen, ca 50 minuter.

Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet.
Fyll potatisarna med pesto och fetaoströran.
Toppa med baconströssel.
En stor favorit
Digestivebotten, krämig dulche de leche, fluffig vispgrädde, färska bär och daimkross.


Du behöver
8 bitar

1 burk karamelliserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 förp. blåbär
1 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Gör såhär
Klä insidan av en form med löstagbar kant med plastfolie.
Blanda smält smör och krossade digestivekex.
Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

Rensa och dela jordgubbarna. Skölj blåbären.
Finhacka daimen. Vispa grädden fluffig.

Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat.
Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred grädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med jordgubbar, blåbär och daimkross.