Räksmörgås på 10 minuter


Du behöver
4 räksmörgåsar

4 skivor pågen skärgårdskaka
2 dl hellmann´s majonäs
Salladsblad
340 g räkor
4 kokta ägg
Dill
Citron
Körsbärstomater

Gör såhär
Bred ett ganska tjockt lager majonäs på bröden.
Lägg på salladsblad.
Toppa sedan med räkor, kokt skivat ägg, citron, tomat och dill.


Du behöver
8-10 bitar

1 förpackning tårtbottnar, eller hembakta (3 delar)

Fyllning 1
200 g philadelphiaost
1 dl lime curd

Fyllning 2
200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde

Garnering
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
1 ask noblesse

Gör såhär

Vispa philadelphia och lemon curd.

Smält chokladen i vattenbad.
Lättvispa grädden och blanda ihop med chokladen.

Bred fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop.

Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med jordgubbar och noblesse.
En av de godaste förrätterna om du frågar mig, en solklar favorit som ni bara måste testa


Du behöver
4 portioner

200 g råa tigerräkor
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
3 dl rapsolja
Citron
Frysta örtkryddor provencale
Salt

4 skivor surdegstoast

Gör såhär
Blanda olivolja, finhackad chili, vitlök, örter, salt och rivet citronskal.
Blanda tigerräkorna i marinaden. Låt stå och gotta till sig minst 3 timmar.

Portionera ut tigerräkorna med marinad i små skålar som tål hög värme.
Blanda olivolja och rapsolja, fördela olja över räkorna.
Ställ formen med räkorna på grillen.
När oljan börjar bubbla, så är tigerräkorna klara efter några minuter.
Vänd på räkorna någon gång under tiden dem står på grillen.

Servera tigerräkorna med en toast på surdegsbröd.