Grillade skaldjur med vitlök, chili och örter.
En galet god förrätt som kommer göra succé på middagen


Du behöver
6 portioner

1 förp. Ica skaldjursmix
1/2 röd chili
1/2 grön chili
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
3 dl rapsolja
Citron
Frysta örtkryddor provencale
Salt

6 skivor surdegstoast

Gör såhär
Blanda olivolja, finhackad chili, vitlök, örter, salt och rivet citronskal.
Blanda skaldjursmixen i marinaden. Låt stå och gotta till sig i 1-2 timmar.

Portionera ut skaldjuren med marinad i små skålar som tål hög värme.
Blanda olivolja och rapsolja, fördela olja över skaldjuren.
Ställ formen med skaldjuren på grillen.
När oljan börjar bubbla, så är skaldjuren klara efter några minuter.
Vänd på skaldjuren någon gång under tiden dem står på grillen.

Servera skaldjuren med en skiva surdegsbröd.
Grillad laxfilé med serranoskinka, krispiga klyftisar, en kall sås och sallad


Du behöver
4 personer

4 laxfiléer, färska
Örtsalt
1 pkt serranoskinka

16 potatisar, fast sort
Olivolja
Flingsalt

3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 dl blandade örter, (persilja, timjan, basilika)
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

Gör såhär
Tvätta av potatisen och behåll skalet på. Skär i större klyftor.
Lägg klyftpotatisen i en ugnssäker form, ringla över olivolja.
In i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Ringla över flingsalt innan servering.

Blanda örterna och vitlöken i en mixer och tillsätt en skvätt olivolja.
När örterna är mixade, häll i majonäs och creme fraiche och blanda runt.
Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills servering.

Krydda laxfiléerna med örtsalt och linda in dem med serranoskinka.
Grilla laxfiléerna på folie i några minuter på varje sida tills laxen fått fin färg.
Galet goda pizzabullar som bara tar 30 minuter att baka
Perfekt till mellanmål eller utflykten i sommar.


Du behöver
8-10 pizzabullar

1 pkt pizzakit
1 pkt rökt skinka
Skivad ost
Torkad basilika
Vallmofrön

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut degen och bred 1 dl tomatsås över degen.
Lägg på skinka och skivad ost över hela pizzadegen.
Krydda med torkad basilika.

Rulla ihop pizzadegen till en rulle och dela degen i 8-10 bitar.
Lägg pizzabullarna i en ugnsform. Strö över vallmofrön.

Grädda pizzabullarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.