Ett ljuvligt gott tilltugg till festen eller till grillkvällen


Du behöver
4 portioner

8 små paprikor
1 chèvreost
Olivolja
Flingsalt
Honung
Färsk timjan

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.

Dela paprikorna på mitten.
Fyll paprikorna med chèvreost.
Ringla över olivolja och flingsalt.

Låt stå i ugnen 15-20 minuter.

Ringla över honung innan servering.
Sommarsallad med stekt halloumi, blåbär och jordgubbar


Du behöver
1 påse salladsmix
1 halloumiost
1 dl blåbär
10 jordgubbar
Olivolja
Salladskrydda

Gör såhär
Skölj salladen och lägg upp på ett fat.
Toppa med blåbär och jordgubbar.

Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja.
Stek i torr panna, några minuter på varje sida tills osten fått fin färg.

Lägg halloumin på salladen. Ringla över lite olivolja och krydda med salladskrydda.
Fläskfilé rullad i riven parmesan som lindas in i parmaskinka.
Serveras med rostad potatis, balsamico och färsk persilja

Du behöver
4 portioner

1 fläskfilé
Santa maria lime peppar
1 dl finriven parmesan
6 skivor parmaskinka
Olivolja+smör

800 g fast potatis
Olivolja
Salt
Lime peppar

Balsamico
Färsk persilja

Gör såhär
Dela potatisarna och blanda med olivolja, salt och lime peppar.
Lägg på en plåt och rosta i ugnen på 220 grader 25-30 minuter.

Putsa fläskfilén. Krydda med lime peppar.
Rulla fläskfilén i riven parmesanost och linda in den i parmaskinka.
Stek i lite olivolja och smör. Bryn runt om tills den fått fin färg.
Stek klart i ugnen på 120 grader till 62 grader innertemperatur.
Låt köttet vila 5 minuter innan den skärs upp.

Servera med rostad potatis, balsamico och färsk persilja.
Det är också gott att ha en klick bearnaisesås till.