I helgen bjöd jag våra vänner på den här krämiga vaniljpannacottan, oj vad god den blev

Du behöver
4 portioner

1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost

Chokladsås eller kolasås
Färska hallon och blåbär

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i blöt.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret.
Lägg i hela vaniljstången. Koka upp under omrörning. Ta bort vaniljstången.
Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör om noga. Tillsätt philadelphiaosten och rör slät.

Spritsa chokladsås eller kolasås i botten på ett glas.
Häll på pannacottasmeten och ställ i kylen tills pannacottan stelnat.

Garnera med färska bär.