I helgen åt jag en av de godaste pizzorna jag någonsin ätit.
Den här sagolika toppingen är toooo die for

 
Pizzadeg
25 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
0,5 dl mjölk
1 ägg
3 msk olja
1-2 tsk salt
Ca 4-5 dl mjöl eller precis till degen släpper från bakbordet.
Arbeta tills den är smidig och elastisk

Låt degen jäsa 40-50 minuter.
Baka ut den på en plåt och pensla med olivolja.
Förbaka den i 250 grader ca 10 minuter.
Ta ut och lägg på tillbehören.

Tillbehör
Tomatsås
Ost
15-20 tigerräkor 
Lök
Kryddad blandfärs
Banan
Valfri svamp
Paprika
Pizza krydda

Grädda pizzan i 10-15 minuter.
Servera med vitkålssallad och bearnaisesås.
Vem älskar inte husmanskost?!
Köttfärslimpa, en av mina favoriter

 
Du behöver
4 portioner

500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
1 gul lök
1 msk smör
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör
1 pkt bacon
Små tomater
Färsk timjan

Gör såhär
Värm ugnen till 175 grader.
Låt ströbrödet svälla i grädden i 10 minuter.
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.
Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform.
Lägg tomaterna runt om köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och stek i 45-50 minuter.
Servera köttfärslimpan med tomaterna, kokt potatis och brunsås. Garnera med färska timjan.