Kärlek till den här rätten



Du behöver
4 portioner

400 g f
läskfilé
5 msk olivolja
2 msk red curry paste
1 förp. sockerärter, färska
10 st kaffir lime leaves
1 st röd chili
3 msk fisksås
3 msk socker
1 dl cashewnötter

1 paket risnudlar

Gör såhär
Koka risnudlarna.
Strimla fläskfilén och skiva chilin.
Fräs curry paste i matolja och låt bryna någon minut.
Tillsätt fläskfilén och stek tills den är genomstekt.
Rör ner hela sockerärtor, limeblad, röd chili, fisksås och socker.
Låt sjuda 1-2 minuter.
Strö över cashewnötter och servera tillsammans med risnudlarna.
Den här pajen är så god att man inte vill sluta äta av den


Du behöver
4 personer

Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk créme fraiche
1 krm salt

Fyllning
3 kycklingfiléer
1/2 burk soltorkade tomater
1 pkt fetaost
1 påse spenat
Salt och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
Örtsalt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 °C.
Pajskal: Blanda mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg.
Tryck ut den i en stor pajform, ca 26 cm i diameter.
Ställ den kallt ca 15 minuter. Förgrädda i 4 -5 minuter.

Fyllning
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och fetaosten i tärningar.
Skär också kycklingen i bitar och grovhacka spenaten.
Stek kycklingbitarna i smör tillsammans med spenat och pressad vitlök.
Salta och peppra.
Blanda fetaost och soltorkade tomater med kyckling- och spenatröran.
Fyll pajskalet med röran.

Äggstanning
Vispa ihop ägg, mjölk, paprikapulver och salt, häll det över fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i 30-35 minuter.