Enkel och god kycklingsallad som du fixar på under 30 minuter


Du behöver
4 personer

4 kycklingfiléer
Örtsalt
Chicken and steak krydda

2 påsar mixsallad
2 morötter, rivna med osthyvel
4 port. couscous

4 dl créme fraiche
2 vitlöksklyftor
2-3 msk hackade örter t ex basilika, timjan eller persilja
Örtsalt och peppar

Gör såhär
Skär kycklingen i mindre skivor.
Krydda med örtsalt och chicken and steak krydda.
Stek i smör + olivolja tills kycklingen är genomstekt.

Koka couscous.

Blanda créme fraiche, vitlök och örter.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Lägg upp sallad, riven morot, couscous och kyckling i en djup tallrik.
Servera salladen med vitlökskrämen.
5 av 5 ♥


Du behöver
4 portioner

125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten

Vaniljglass
Kolasås
Färska bär
1 dubbeldaim

Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa mjölk, vetemjöl, ägg och bakpulver till en slät smet.
Rör i smör och vatten.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla på lite smör mellan varje våffla.
Grädda våfflorna gyllenbruna.

Toppa våfflan med vaniljglass, kolasås, färska bär och hackad daim.
Våffla med banana split topping

 
Du behöver
4 portioner

125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten

4 bananer
Sprutgrädde
Färska bär
1 dubbeldaim

Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa mjölk, vetemjöl, ägg och bakpulver till en slät smet.
Rör i smör och vatten.

Hetta upp våffeljärnet. Pensla på lite smör mellan varje våffla.
Grädda våfflorna gyllenbruna.

Toppa våfflan med banan, vispgrädde, vaniljglass, bär och hackad daim.