Ljuvligt god fiskgryta med härliga smaker av curry och apelsin♥


Du behöver
4 personer

12 potatisar
1 bukett broccoli
300 g lax
300 g torsk
2 morötter
1/2 purjolök
1 apelsin
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk maizena
2 msk curry
Salt och peppar

Du behöver
Skala och koka potatisen. Bryt broccolin i mindre buketter.
Koka broccolin tillsammans med potatisen några minuter innan den är färdigkokt.

Skala och skiva morötter och purjolök.
Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.

Blanda grädde, vatten, buljongtärning, maizena och curry i en gryta.
Låt koka upp under omrörning. Blanda ner morötter och purjolök.
Tillsätt apelsinsaft och rivet apelsinskal. Smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i bitar och tillsätt i grytan. Låt sjuda några minuter.
Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli.
 
Du behöver
2 dl gräddfil
1 citron, skal
Örtsalt
1 burk kräftstjärtar
1/2 finhackad rödlök
Dill

50 g smör + smör till gräddning
2 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär
Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt hälften av mjölken till en slät smet.
Rör ner resten av mjölken och smöret.

Hetta upp ditt våffeljärn. Pensla på smör.
Häll på ungefär 1 dl smet och grädda våfflan gyllenbrun.

Blanda gräddfil, citronskal och örtsalt.
Toppa våffelhjärtan med en klick gräddfil, kräftstjärtar, rödlök och dill.
Mitt favoritrecept på våfflor
Den här kombon med persiljekräm och parmaskinka är magisk. 
 
 
Du behöver
200 g philadelphiaost
1/2 dl olivolja
1 kruka färsk persilja
Rivet citronskal
6 skivor parmaskinka
1 ask physalis
Örtsalt

100 g smör + smör till gräddning
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär
Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt hälften av mjölken till en slät smet.
Rör ner resten av mjölken och smöret.

Hetta upp ditt våffeljärn. Pensla på smör.
Häll på ungefär 1 dl smet och grädda våfflan gyllenbrun.

Mixa philadelphia, olivolja, persilja, citronskal och örtsalt.
Smaka av.
Dela parmaskinkan i mindre bitar.
Lägg en klick persiljeost på våffelhjärtan.
Toppa med parmaskinka och physalis.