; matildalagar.blogg.se -

Morots- och zucchinipasta med apelsin- och basilikamarinad

feb 23, 2015 / 4 kommentarer
 
Du behöver
4 personer

1 apelsin, rivet skal + 1 dl pressad apelsinsaft
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 kruka färsk basilika
2 msk soltorkad tomatcréme
4 msk olivolja
250 g morotspasta
250 g zucchinipasta
Salt och peppar

Till servering
Parmesanost

Gör såhär
Skölj apelsinen, riv apelsinskalet och pressa ur saften.
Pressa vitlöksklyftan.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
Hacka basilikan grovt.
Blanda apelsinskal, apelsinsaft, vitlök, solroskärnor, basilika, tomatcréme och olivolja.
Vänd ner morotspastan och zucchinipastan i marinaden, smaka av med salt och peppar.
Låt grönsakspastan ligga i marinaden i 15-20 minuter. Vänd runt då och då.
Servera med riven parmesanost.
Läs mer

Vaniljglass med chokladkross och färska bär

feb 22, 2015 / 0 kommentarer

Du behöver
4 personer

3 dl vispgrädde
2 ägg
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljarom

Topping
100 g choklad (apelsinkrokant)
Färska bär

Gör såhär
Vispa grädden.
Knäck äggen i en bunke.
Tillsätt florsocker och vaniljarom.
Vispa till en fluffig smet.
Tillsätt den vispade grädden och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en glassform och låt stå i frysen 3-4 timmar.
Servera glassen med chokladkross och färska bär.
Läs mer

Fläskpannkaka med morötter och knaprigt fläsk

feb 22, 2015 / 0 kommentarer

Du behöver
4 personer

300 g fläsk eller bacon, skivat i tärningar
4 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 morot, riven

Till servering
Lingonsylt

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll hälften av mjölken i en bunke.
Vispa ner mjöl och salt till en slät smet
Häll i resten av mjölken. Vispa ner äggen.
Blanda ner riven morot.

Bryn fläsket lätt i en stekpanna.
Smörj en långpanna och fördela ut fläsket.
Häll smeten över fläsktärningarna.
Grädda mitt i ugnen 50 minuter.

Servera med sallad och lingonsylt.
Läs mer

Grillade grönsaker med fetaost i pitabröd

feb 11, 2015 / 4 kommentarer

Du behöver
4 personer

2 paprikor, i bitar
1 zucchini, skivad
2 msk olivolja
Örtsalt
Peppar

Tzatziki
1/2 gurka, grovriven
1/2 tsk örtsalt
2 dl grekisk yoghurt
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

1 fpk fetaost
1 fpk kikärter
1 kruka mynta, färsk
4 pitabröd


Gör såhär
Skär paprikan i grova bitar. Skiva zucchinin.
Blanda med olivolja i en bunke. Salta och peppra.

Krama ur all vätska från gurkan.
Blanda gurka, yoghurt, olivolja och riven vitlök.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Grilla grönsakerna i en gillpanna. Värm pitabröden någon minut till servering.
Fyll pitabröden med grillade grönsaker, fetaost, kikärter, färsk mynta och en klick tzatziki.
Läs mer

Caprese på pinne

feb 8, 2015 / 0 kommentarer
En favorit

 
Du behöver
Körsbärstomater
Basilika
Mozzarella
Balsamico
Peppar

Tandpetare

Gör såhär
Skölj och skär av ena änden på tomaterna så att dem står.
Sätt fast basilikablad och mozzarella med tandpetare.
Ringla över balsamico och krydda med peppar.
Läs mer