Försöker äta vegetariskt en gång i veckan, det är ju väldigt gott.
Mannen min är inte så förtjust i vegetariskt, men igår fick maten godkänt.
Och jag håller med honom, veckans vegetariska får mer än godkänt.


Du behöver
4 portioner


Rostade primörer

900 g delikatesspotatis
10 små morötter
1 rödlök
1 knippe grön sparris
1 bukett broccoli
10 färska champinjoner
1 msk olivolja
Örtsalt och peppar

Vitlöksdipp
2,5 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
Rivet citronskal

Till servering
2 pkt halloumi

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisen i klyftor, rödlöken i större bitar och bryt broccolin i större bitar. 
Lägg alla primörer på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Krydda med örtsalt och peppar. Rosta i ugnen ca 20-25 minuter.

Blanda créme fraiche med riven vitlök och citronskal.

Skär halloumin i skivor och stek i lite olivolja precis innan servering.

18 oktober 2017

Mathallen Oslo

Allmänt

I helgen var jag och min lilla familj i Oslo och hälsade på min syster och henne pojkvän.
Det bästa av allt var såklart att träffa lillasyster, men jag säger bara Mathallen i Oslo.
Är du en matälskare måste du åka hit. Jag åt den bästa scampi jag någonsin ätit.
Jag ville smaka på ALLT, det fanns så galet mycket goda godsaker. Åk hit

 
Jag Ä L S K A R saffran i lussebullar och andra bakverk.
Men jag har alltid haft svårt för saffran i matlagning,
Bortsett från den här soppan som är galet god

 
Du behöver
4 personer

400 g torskfilé
400 g laxfilé
170 g skalade räkor
170 g kräftstjärtar
1/2 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 paket saffran
1 tsk tomtpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
Färsk timjan

Aioli
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
Salt efter smak


Gör såhär
Strimla purjolöken och finhacka löken. Fräs i smör och riv ner vitlöken.
Blanda ner de torkade kryddorna, salt och tomatpurén. Fräs en liten stund.
Blanda ner vin och buljongtärningarna och låt koka en liten stund.
Blanda sedan ner saffran, grädde, vatten och creme fraiche, låt sjuda i 15 minuter.
Skär fisken i kuber och sjud i 7-10 minuter.
Tillsätt räkor och kräftstjärtar några minuter innan servering.
Servera med en klick aioli och färsk timjan.