Bakad potatis med kebabkött

Något av det godaste jag vet, bakad potatis med god fyllning


Du behöver
4 personer

4 stora bakpotatis
4 dl kebabkött
1 rödlök
4 msk creme fraiche
Riven parmesan

Persiljesmör
100 g smör
1 dl finhackad färsk persilja
1,5 tsk citronsaft
Salt och peppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, borsta & torka potatisarna.
Skär ett snitt i varje potatis eller stick några hål.
Baka dem mitt i ugnen i ca. 60 minuter.

Låt smöret bli rumsvarmt, tärna och mosa med en gaffel i en bunke.
Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Vispa eller mosa ihop så allt blandar sig.
Tillsätt persiljan och forma sedan till en oval form, slå in i plastfolie och förvara i kylen.
Tas fram en stund innan servering.

Skär ett kryss i potatisarna & tryck upp en öppning.
Fyll potatisen med persiljesmör, kebabkött, finhackad rödlök, creme fraiche & riven parmesan.
Servera med en god sallad och dressing.
0 kommentarer