Fruktbröd

Baka det här saftiga fruktbrödet till julbordet


Du behöver
2 tsk
 bikarbonat
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade fikon eller aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt
 
Gör såhär
Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en bakbunke.
Tillsätt yoghurten, nötterna, de torkade frukterna och sirapen.
Smöra en avlång brödform och strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.
Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen.
Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom brödet kommer jäsa.
Jämna till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt grädda i 60 minuter.
Sänk temperaturen till 175 grader och låt grädda i ytterligare 30 minuter.
Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.
0 kommentarer