Pepparkakskladdkaka

Kladdkaka med smak av pepparkaka, ett måste att baka till jul


Du behöver
12 bitar

150 g smör
200 g mörk choklad
3 dl socker
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Smör
2 pepparkakor

Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
Rör ner socker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.

Smörj en form med löstagbar kant med smör.
Bröa den med söndersmulade pepparkakor.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

0 kommentarer