Våfflor med persiljekräm och parmaskinka
Mitt favoritrecept på våfflor♥
Den här kombon med persiljekräm och parmaskinka är magisk.
Den här kombon med persiljekräm och parmaskinka är magisk.

Du behöver
200 g philadelphiaost
1/2 dl olivolja
1 kruka färsk persilja
Rivet citronskal
6 skivor parmaskinka
1 ask physalis
Örtsalt
100 g smör + smör till gräddning
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär
Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt hälften av mjölken till en slät smet.
Rör ner resten av mjölken och smöret.
Hetta upp ditt våffeljärn. Pensla på smör.
Häll på ungefär 1 dl smet och grädda våfflan gyllenbrun.
Mixa philadelphia, olivolja, persilja, citronskal och örtsalt.
Smaka av.
Dela parmaskinkan i mindre bitar.
Lägg en klick persiljeost på våffelhjärtan.
Toppa med parmaskinka och physalis.
200 g philadelphiaost
1/2 dl olivolja
1 kruka färsk persilja
Rivet citronskal
6 skivor parmaskinka
1 ask physalis
Örtsalt
100 g smör + smör till gräddning
4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär
Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt hälften av mjölken till en slät smet.
Rör ner resten av mjölken och smöret.
Hetta upp ditt våffeljärn. Pensla på smör.
Häll på ungefär 1 dl smet och grädda våfflan gyllenbrun.
Mixa philadelphia, olivolja, persilja, citronskal och örtsalt.
Smaka av.
Dela parmaskinkan i mindre bitar.
Lägg en klick persiljeost på våffelhjärtan.
Toppa med parmaskinka och physalis.
Jag som tycker att våfflor blir alldeles för sött med de vanliga tillbehören kanske skulle testa detta! :) Tack för tipset!