Cheesecake med choklad

Bakade en ny favorit idag


Du behöver
400 g digestivekex
200 g smält smör

5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 msk florsocker

400 g blockchoklad
1 daim
Gelehallon

Gör såhär
Krossa digestivekexen och blanda med smöret.
Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant.

Vispa grädden, inte för hårt och blanda med philadelphiaost och florsocker.
Bred ut fyllningen på digestivebottnen.
Ställ din cheesecake i frysen några timmar.

Vid garnering
Smält chokladen över vattenbad.
Ta ut din cheesecake från frysen och häll över den smälta chokladen.
Chokladen stelnar snabbt, då får du en fin garnering.
Toppa med hackad daim och gelehallon.

Servera och njut av en galet god cheesecake.
6 kommentarer
Rode Gradin

wow, den här ser verkligen så smarrig ut. Tycker dina inlägg är superhärliga! Hit kommer jag definitivt kika in igen för lite matinspiration. :)

Svar: Tack snälla :) vad glad jag blir!
Matilda

a n n i k a

Super mumsigt :D

Josefin Nilsson

Åh vad gott det låter! :)

Helene

Cheesecake <3

Mandosa

åh herregud så gott!

Lena Wassermann, Råneå

Tack för ett bra cheesecakerecept utan ägg :)

Svar: Tack själv för att du bakar min cheesecake :)
Matilda