Daim- och kolapaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl florsocker
1 äggula
Kolafyllning
75 g smör, smält
1,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3/4 dl vispgrädde (gör kolan krämigare)
Garnering
2 pkt dubbel Daim, grovhackade
Till servering
3 dl vispgrädde
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut pajdegen med fingrarna i en pajformen, 22–23 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20–25 minuter.
Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt.
Låt det puttra i ca 1 min. Tillsätt vispgrädde i kolasmeten, låt puttra i några minuter.
Häll kolafyllningen på pajskalet.
Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare).
Låt pajen svalna. Grovhacka Daimen och strö den över kakan medan den är ljummen.
Ställ in pajen i kylen när den kallnat i 1–2 tim före servering.
Ta fram den en stund före servering så kolan mjuknar.
Servera med en klick vispad grädde.
Tack Matilda för fantastiskt god fika idag!!
Helt i min smak!
Kram Marie K