Grillad laxfilé med serranoskinka, krispiga klyftisar, en kall sås och sallad


Du behöver
4 personer

4 laxfiléer, färska
Örtsalt
1 pkt serranoskinka

16 potatisar, fast sort
Olivolja
Flingsalt

3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 dl blandade örter, (persilja, timjan, basilika)
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

Gör såhär
Tvätta av potatisen och behåll skalet på. Skär i större klyftor.
Lägg klyftpotatisen i en ugnssäker form, ringla över olivolja.
In i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Ringla över flingsalt innan servering.

Blanda örterna och vitlöken i en mixer och tillsätt en skvätt olivolja.
När örterna är mixade, häll i majonäs och creme fraiche och blanda runt.
Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills servering.

Krydda laxfiléerna med örtsalt och linda in dem med serranoskinka.
Grilla laxfiléerna på folie i några minuter på varje sida tills laxen fått fin färg.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress