Godaste förrätten jag ätit på länge
Två små förrätter i en. Toast skagen och heta tigerräkor på surdegstoast.
Ni måste testa, speciellt dem heta tigerräkorna som smakar helt fantastiskt.


Toast skagen
4 portioner

4 skivor bröd
1,5 dl majonäs
1/2 dl créme fraiche
350 g skalade räkor
1 citron, saft & rivet skal
Dill
Salt
Svartpeppar

Gör såhär
Blanda majonäs, créme fraiche, räkor, citron och dill.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp skagenröran på en skiva smörstekt toast.
Garnera med dill, citron och tomat.

Heta tigerräkor
4 portioner

200 g råa tigerräkor
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
3 dl rapsolja
Citron
Frysta örtkryddor provencale
Salt

Gör såhär
Blanda olivolja, finhackad chili, vitlök, örter, salt och rivet citronskal.
Blanda tigerräkorna i marinaden. Låt stå och gotta till sig minst 3 timmar.

Portionera ut tigerräkorna med marinad i små skålar som tål hög värme.
Hetta upp rapsoljan och häll den över räkorna vid servering.
Tänk på att allt är mycket varmt.
Tigerräkorna är klara efter några minuter i den heta oljan.

Servera tigerräkorna med en toast på surdegsbröd.
Lina Härdin

Alltså guuud vad gott...!!
Älskar chiliräkor som man kan köpa i charken på ICA så slår vad om att jag tycker om heta tigerräkor också!

Svar: Du måste testa😍
Matilda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress