Köttfärslimpa med ugnsstekta tomater

Vem älskar inte husmanskost?!
Köttfärslimpa, en av mina favoriter

 
Du behöver
4 portioner

500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
1 gul lök
1 msk smör
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör
1 pkt bacon
Små tomater
Färsk timjan

Gör såhär
Värm ugnen till 175 grader.
Låt ströbrödet svälla i grädden i 10 minuter.
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.
Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor och lägg den i en stor smord ugnsform.
Lägg tomaterna runt om köttfärslimpan. Sätt in formen i ugnen och stek i 45-50 minuter.
Servera köttfärslimpan med tomaterna, kokt potatis och brunsås. Garnera med färska timjan.
0 kommentarer