Semmelmuffins

Det finns många varianter på semlor, den tradionella är tipp topp.
Men jag har en favorit och det är semmelmuffinsen
Bjud på fluffiga och saftiga vaniljmuffins med god fyllning.


Du behöver
ca 15 st

2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 krm mortlad kardemumma

Fyllning
ca 75 g mandelmassa
Mjölk
3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl, mjölk och kardemumma.
Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

Ställ formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre.
Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. 
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14 minuter. Låt dem kallna.

Mosa ihop mandelmassa och lite mjölk till en kladdig massa.
Skär av topparna på muffinsarna till lock.
Gröp ur ett litet hål i underdelen på muffinsen.
Lägg en klick mandelmassa i varje hål.

Vispa grädden fluffig. Spritsa den på muffinsarna.
Sätt på locken och pudra över florsocker.

 

0 kommentarer