Kärleksmums är en av mina favoriter i kakfamiljen.
Mamma bakade alltid kärleksmums när vi var små.
När vi kom hem från skolan fikade vi kärleksmums och hallonsaft

 
Du behöver
ca 20 bitar

225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl starkt kaffe
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering
1 dl kokosflingor
1 daim

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl.
Tillsätt också smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Glasyr
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund.
Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor och daimkross.