4 september 2017

Langos

Allmänt

U R G O D A langos♥
Härligt frasiga langos med vitlöksolja och smarrig topping.

Tips!
Baka ut degen till små langos och ha som tilltugg på festen.


 
Du behöver
4 portioner

Deg
25 g jäst

3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
Olja till friteringen

Vitlöksolja
4 vitlöksklyftor

1 dl solrosolja

Topping
Färska räkor

Gräddfil
Grönsaker
Röd lök
Fetaost
Löjrom
Dill

Tacofärs
Creme fraiche
Grönsaker
Fetaost
Riven ost
Röd lök

Gör såhär
Deg
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet.
Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Låt jäsa i 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12 delar.
Forma till langos och jäs bröden 10 minuter.
Hetta upp oljan till 180 grader och fritera bröden tills dem får en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna på galler med hushållspapper under.

Vitlöksolja: Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla på langosarna.
Servera dina langos med valfri topping.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress